Ankeloves

Een schaap, een varken en ik….

| 3 Comments

Vrijdagmiddag, strak blauwe hemel, stralende zon… ik vertrek naar Exloerveen.  Wat ik ga doen? Iets met Mindfulness, meditatie en stilte op het platteland.  Geen onbekende onderwerpen voor mij, wel de plek. Ben benieuwd waar ik terecht ga komen.

Het is inmiddels pikdonker, was vergeten dat ze op het platteland bijna geen lantaarnpalen hebben, heb geen flauw idee waar ik ben, Tom wijst mij de weg over boerenweggetjes. Het voelt als een speurtocht, ik ben opgewekt en nieuwsgierig…

Tom zegt mij dat ik er ben, ik rij een oprijlaan op, zie een paar lichtjes branden, stap uit de auto en een hond verwelkomt mij, zijn baas volgt, ik krijg een hartelijke stevige handruk. Ik voel me gelijk WELKOM. Ik heb nog niks gezien, maar ‘weet’ dit is goed. Dit is een bijzondere plek.

IMG_0378

De lange tafel is gedekt, thee wordt ingeschonken, ik ga naar boven en gluur in alle slaapkamers (voordeel van de 1e zijn ;-) , welk bed wordt de mijne voor de komende 2 nachten? Normaal zou ik voor de kleinste kiezen, nu wordt het juist de grootste.

Na de maaltijd waar we nog praten met elkaar, wordt er vertelt wat het programma is voor het weekend. En het programma is….. we krijgen het niet te horen. Ook geen tijd, er is een mogelijkheid om je mobiel in te leveren. Loslaten, accepteren en niet weten wat er gaat gebeuren. Heerlijk vind ik het.

Ik, die een paar jaar geleden daar juist erg onrustig van werd, behoefte aan controle gaf veiligheid, dacht ik. Deze plek IS veilig, controle hebben is niet nodig.

Wat volgt is een weekend met mediteren, heerlijk eten, wandelen met 400 schapen zonder herder en hond over de hei, groepen ganzen die over vliegen op weg naar het zuiden, mooie oprechte gesprekken, de aanwezigheid van Wim en Ida zonder teveel woorden en dan toch zoveel kunnen zeggen,  samen genieten van de zonsondergang, prachtige muziek en mantras die recht in mijn hart raken, een ochtend wandeling in het bos, een dekentje die liefdevol over mij heen word gelegd na een meditatie die mij raakte, een ontmoeting met een varken en nog veel meer…… en dat in gedeeltes van volledige stilte.

IMG_0322 IMG_0417 IMG_0306 IMG_0323 IMG_0363 IMG_0426

Beide ochtenden wordt ik gewekt door Wim en Ida van demaanhoeve.nl Ik heb het gevoel dat ik droom, wakker worden door live gezang waarvan je gelijk denkt dat het engelen zijn, en dat om 6.45u. Ik ben nog nooit zo fijn wakker geworden!

Alles voelt als een cadeau, ik voel me licht en veilig, ik voel me gezien en gewaardeerd. Wim en Ida bedankt dat jullie deze plek openstellen, bedankt dat jullie zijn wie jullie zijn. De andere gasten bedankt voor jullie input, ieder op zijn eigen manier.

En ik, ik ben trots op mezelf. Tijdens dit weekend besefte ik welke stappen ik heb gezet de laatste jaren, blij dat ik heb doorgezet, ook al wou ik vaak stoppen met het proces waarin ik zat, ik voel en weet dat ik dingen heb geaccepteerd, dat ik verder kan maar nu met het gevoel van veiligheid, halend uit mezelf….

IMG_0376

wpid-to-be-beautiful-thich-nhat-hanh

Author: Ankeloves

Onderzoeker, Ondernemend, Onzeker, Ondeugend, Ontdekkend, Ontmoeten, Blij-erd en Opzoek naar mijn droom! ♥♥♥

3 Comments

  1. Mooi geschreven Anke ! Dit was inderdaad een bijzonder weekend :)

  2. Ahhh wat een mooi weekend was het toch. Met zulke lieve mensen. Ik heb gisteren vaak aan iedereen van de groep gedacht wat ze nu aan het doen zullen zijn. En ach er is zoveel meer wat te typen valt…….ik ben blij ik dit met jullie heb mogen ervaren. Mooi geschreven Anke, en ik hoop je binnenkort in het echie te spreken. :)

  3. Je bent altijd welkom Louis! :-)

Leave a Reply

Required fields are marked *.