Ankeloves

Maandag 13 oktober

| 0 comments

Hoe doe je dat, 3 mooie momenten op schrijven als je weet dat op dit moment;

♥  een vriend verdriet heeft omdat hij een vriend is verloren…

♥ je de pijn ziet van 3 mensen, die mij zeer na staan, die ongewild een nieuwe stap in hun leven moeten gaan zetten….

♥ ik net bij een de liefste vriendin weg komt die een pracht zoon heeft gekregen maar ook nu vele pijnlijke uitdagingen moet aan gaan…

♥ ik zelf eigenlijk ook even erg verdrietig was omdat ik even geconfronteerd werd met mijn eigen eenzaamheid…

Maar wat ons allemaal bind is onze kwetsbaarheid, die we op onze eigen manier, in ons eigen proces durven te laten zien. Iets wat ooit een worsteling was omdat “We sterk moeten zijn” “Het alleen wel kunnen” “Niemand nodig hebben”.

Soms komen deze stemmetje nog naar de oppervlakte maar steeds vaker durf ik mij kwetsbaar op te stellen, mijn gevoelens te delen….Ja om deze kwetsbaarheid te delen en een knuffel terug te ontvangen is het mooiste in het leven! 

Het doet me denken aan ongeveer 12 jaar geleden, toen ik net in Utrecht kwam wonen. Ik had alles achter me gelaten, tijd voor een nieuwe fase in een nieuwe stad waar ik niemand kende. 
Ik had er zin in, vol positive energie dook ik in het diepe. Onderstaande tekst/liedje vond ik toen erg mooi. Heb hem veel gedraaid, heel veel. Het gaf mij energie en kracht om door te gaan. Vooral op verstand, mijn gevoel had ik geblokkeerd. “Zelf doen” was nadrukkelijk aanwezig, hulp vragen kende ik niet. Nog niet wetend wat er allemaal nog op mijn pad zou komen, mooie pieken en diep dalen…

Als er nooit meer een morgen zou zijn

En de zon viel in slaap met de maan
Heb je enig idee wat het met je zou doen
Als je nog maar een dag zou bestaan?

Zou je hart zich weer vullen met vuur?
Van de eeuwige schaamte bevrijd
Keek je niet meer benauwd naar de klok aan de muur?
Kwam je los uit de greep van de tijd

Zouden zorgen niet langer je leven bepalen
En had je voor angst geen ontzag?
Als je held of heldin van je eigen verhalen
Al was het dan maar voor een dag

Zou de toekomst niet langer je denken beheersen
En leefde je voor het moment
Met een luisterend oor voor het kind in jezelf
Zou je eindelijk weer zijn wie je bent

We verbannen de dromen naar morgen en later
Maar doet het je stiekem geen pijn?
Dat je dan pas zou doen wat je altijd al wou
Als er nooit meer een morgen zou zijn

Marco Borsato

Inmiddels in mijn muziek smaak nog al veranderd :-) en heb ik dit nummer in geen 10 jaar meer gehoord. Tot een paar weken geleden ik het terug las in een boek samen met een vriend. De tekst kreeg een ander lading en een nieuwe herinnering was geboren. Wat volgde was een avond met mooie gesprekken over gevoelens en samen delen. 

Vanavond na het bezoek aan mijn vriendin stapt ik wat ontdaan in mijn auto, de radio gaat aan en dit liedje wordt gedraaid, een traan gaat over mijn wang. Denk aan haar, die vriend, en mezelf. Wat kan er toch veel veranderen, juist door die diep dalen te bewandelen, en te beleven en aan te gaan. En te genieten van de bijzonder pieken, de mooie momenten.
En de vraag:

Heb je enig idee wat het met je zou doen
Als je nog maar een dag zou bestaan?

Met een luisterend oor voor het kind in jezelf
Zou je eindelijk weer zijn wie je bent

Ja na al die jaren kan ik hem beantwoorden, mijn leven delen met de leukste, liefste mensen om mij heen die de uitdaging van kwetsbaarheid aan durven te gaan :-)

kwetsbaarheid2009_001_kopie

Author: Ankeloves

Onderzoeker, Ondernemend, Onzeker, Ondeugend, Ontdekkend, Ontmoeten, Blij-erd en Opzoek naar mijn droom! ♥♥♥

Leave a Reply

Required fields are marked *.