Ankeloves

Zondag ochtend

| 0 comments

Zondag ochtend, mijn eigen bed, ik wil nog niet wakker worden, ben te moe, draai me nog eens om, verstop me tussen de kussens.

Het was weer een te korte nacht. Weer een avond met lekker eten, wijn en openhartige gesprekken. Zo’n avond die bijzonder is en niet wekelijks voor komt, dacht ik.

Afgelopen 1.5 week waren er namelijk veel meer van zulke avonden, dan wel met of zonder kampvuur.

IMG_9571
Ik denk terug aan wat er gebeurt is, het is zoveel dat ik nu pas snap waarom ik zo vroeg wakker ben. Ik staar wat voor me uit en laat alles mijn gedachten passeren;

liefde, loslaten, accepteren, vrij zijn, nieuwe mensen, fijne vriendschappen, kampvuur, stil zijn, samen huilen, muurtjes afbreken bij elkaar, genieten, nieuwe avonturen, grote en kleine feestjes, hervonden contacten, boos zijn, alleen zijn, slappe lach, knuffels geven en ontvangen, durf te vragen en vooral durf jezelf te zijn en nog veel meer….

Een paar week geleden kreeg ik tijdens een meditatie een beeld van mezelf, opgesloten in een ei. Ik snapte het toen niet, of beter gezegd ik wou het niet zien. Nu snap ik hem, ik heb mijn eigen ei open gebroken, en ja dat doet soms pijn, scherpe randjes, maar de vrijheid die het me heeft gegeven is zo fijn!

Los komen van verwachtingen…Genieten en aangaan van wat er op dat moment is…… Keuzes maken om iets wel te doen of juist niet…

Dank jullie wel, iedereen die ik afgelopen week ontmoet heb, ieder op zijn eigen manier, met zijn of haar eigen unieke bijdrage.

Zondagmiddag. Ik ga maar eens uit bed. En met een glimlach de sporen in mijn huis opruimen, afwas van een gezellig etentje, kampeerspullen, logeerspullen, kleren wassen die een indringende kampvuur geur hebben, gelijk de zakdoeken erbij van de tranen….mooie herinneringen aan een fijne week…of zal ik het nog laten liggen ;-)

Ondanks het slaap te kort, ik had deze week voor geen goud willen missen :-)

IMG_9612

 

Terwijl ik mijn blog schreef, poste Oof Haverink de volgende tekst op FB. Het raakte mij, op zijn eigen manier beschreef hij wat ik herken van de afgelopen week. Dank je wel Oof, dat je dit wilt delen;

AAA Oof

Go with the flow

Daar sta je dan, te midden van alle variaties om je heen.
Je valt wellicht niet direct zo op…
Maar als je van dichterbij bekeken wordt, dan glinster je in de de zon,
hang je in de regen of wordt je vertrappelt door de onoplettenden.
Je kan weer en wind doorstaan, hoe fragiel je ook bent.
Je laat je kop er niet bij hangen.
Je wacht en zoekt naar het juiste moment, waarbij je loslaat, je gaat vliegen, niet wetende waar je terecht komt.
Je laat je meevoeren door de wind en misschien lukt het de eerste keer niet om je plekje te vinden.
Maar je bent niet alleen en je wordt ineens gezien en gevolgd, er wordt met je gespeeld en over je verwonderd.
Laat je gaan en vertrouw op een zachte landing.
En ook al kom je op je reis ergens vast te zitten, er komt altijd weer een bries die je verder brengt.

Author: Ankeloves

Onderzoeker, Ondernemend, Onzeker, Ondeugend, Ontdekkend, Ontmoeten, Blij-erd en Opzoek naar mijn droom! ♥♥♥

Leave a Reply

Required fields are marked *.