Ankeloves

Ik heb een vrijwilligster…

| 0 comments

Ik heb al een tijdje een vrijwilligster. 1x in de 2 weken besteed ze 1,  2 en soms 3 uurtje van haar tijd aan mij.

Ze leert me om stil te staan in het hier en nu. Te genieten van het moment. Te luisteren ….. en niet te veel onnodige woorden te gebruiken. Geduld is ook iets wat ik bij haar leer, ze herhaalt vaak dezelfde verhalen, laat dezelfde dingen zien.

Samen ondernemen we veel activiteiten, maar allemaal mindful. Stap voor stap, zien we de dingen die op ons pad komen. De bladeren aan de bomen die groeien, de vogels de hun nest bouwde en nu hun kinderen eten brengen. En dan zijn we nog maar 3 meter van haar huis vandaan.

Ondertussen geeft ze mij levenslessen door te vertellen over haar leven. Het verlies van haar man en dochter, het overwinnen van kanker. De keuzes die gemaakt zijn voor haar, waar ze zich bij probeert neer te leggen. Haar vele mooie herinneringen die ze met mij wil delen. Haar vrolijkheid en humor.

Als ik bij haar weg ga, merk ik dat ik een glimlach heb. Haar mindfulness training heeft een groot effect op mij.

Mijn bezoek “Oma” van 84 jr is een aanwinst voor mijn leven. Fijn dat we elkaar kunnen helpen :-)

Author: Ankeloves

Onderzoeker, Ondernemend, Onzeker, Ondeugend, Ontdekkend, Ontmoeten, Blij-erd en Opzoek naar mijn droom! ♥♥♥

Leave a Reply

Required fields are marked *.