Ankeloves

Zaterdag: Shoppen kan ook ‘Zen’ zijn…

| 0 comments

♥ Shoppen is niet mijn hobby en zeker niet op een zaterdag in Utrecht. Toch was vandaag juist daar mijn mooie moment.
Een drukke binnenstad, mensen lopen van A naar B. Lijken zich niet bewust van de mooie omgeving waar ze zijn. Zich ergerend aan de vele andere mensen die daar ook lopen.
Ik zie een groepje toeristen die luisteren naar hun gids die hen wijst op een mooi gebouw. Ik besluit ook toerist te worden in mijn eigen stad. Ik word me bewust van mijn omgeving, de oude gracht, de duiven, de mooie gebouwen, de zon die een kleine poging waagt om door de wolken heen te stralen.
Ik hoor muziek, en besluit daarheen te lopen. De klanken zijn mooi…. Ik blijf staan om te luisteren. Vele andere lopen door, lijken het niet te horen.
Langzaam blijven meer mensen staan. Het wordt stiller, de muziek wordt luider…..zie het volgende filmpje….

Utrecht binnenstad

♥ Daarna loop ik met een glimlach boekenzaak Broese in. Het is er erg druk, maar ik heb er geen last meer van. De muziek klinkt nog steeds in mijn oren. Na 1.5 uur neuzen heb ik mijn boek gevonden. In de bus terug naar huis begin ik te lezen….

IMG_5256

♥ Ontspannen kom ik weer thuis, en dat ontspannen gevoel hou ik de rest van de dag. Op deze manier in shoppen op zaterdag toch erg aangenaam. Ik heb geen Zen cursus meer nodig ;-)

Author: Ankeloves

Onderzoeker, Ondernemend, Onzeker, Ondeugend, Ontdekkend, Ontmoeten, Blij-erd en Opzoek naar mijn droom! ♥♥♥

Leave a Reply

Required fields are marked *.