Ankeloves

Vrijdagnacht

| 0 comments

Het is stil op straat, af en toe rijd er een auto voorbij, mijn koelkast maakt een zacht brommend geluidje. Een glas rode wijn staat naast me, af en toe neem ik een slokje.
Het zou verstandig zijn om naar bed te gaan, ik ben moe, en slapen is daarvoor de oplossing. Toch ga ik niet, ik schenk mijn glas nog een keer bij.

IMG_5246

Waarom ben ik nog wakker? Wat houd me tegen om niet naar bed te gaan?

Ik geniet van de stilte van de nacht. Ik vind het fijn dat ik nu niks met ‘andere’ hoef, want die slapen toch. Ik kan mijn gedachten aandacht geven zonder afgeleid te worden. En ja er zijn veel gedachtes en gevoelens. Veel veranderingen, logische veranderingen, veranderingen waarvan ik me afvraag “Wat vind ik daarvan?”.

Af en toe komt er een “spook” gedachte, ik hoef het nu niet weg te stoppen maar mag het aandacht geven. Fijn om te merken dat als ik het bewust aandacht geef, het spookje al snel weer vertrekt.

Ooit schreef ik dat ik het gevoel had, dat ik op een rotonde rondjes aan het lopen was en geen afslag durfde/kon nemen.
Nu merk ik dat ik een afslag heb genomen. Wanneer heb ik dat eigenlijk gedaan? Bewust? Onbewust?
Terug kijkend kan ik achteraf zeggen dat ik bewust een keuze heb gemaakt maar er niet bij stil heb gestaan.

Ja nu weet ik waarom ik nog wakker ben en niet naar bed ga, het is tijd om nu ook bewust stil te staan bij de keuzes die ik heb gemaakt en ga maken. De mooie en bijzondere dingen die dat hebben opgeleverd. De extra uitdagingen die ik er als cadeau bij krijg.
Maar ook de onzekerheid die ik voel omdat ik niet weet waar deze weg heen gaat, al zie ik wel dat dit een mooie weg is, met bijzondere ontmoetingen, nieuwe uitdagingen, zonder dat ik mezelf vergeet of verlies. Dit is wie ik ben. Stilstaan past niet bij mij, grote veranderingen kosten mij tijd om aan te wennen. Fijn is dus dat ik deze nacht wakker ben, om morgen weer “helderder” op te staan….

Author: Ankeloves

Onderzoeker, Ondernemend, Onzeker, Ondeugend, Ontdekkend, Ontmoeten, Blij-erd en Opzoek naar mijn droom! ♥♥♥

Leave a Reply

Required fields are marked *.