Ankeloves

Playmob

| 0 comments

ZO GAAF!!!! Deze playmob was afgelopen maandagochtend. Via Twitter leerde ik Marieke kennen en samen met andere hebben we dit voorbereid. Zo leuk om te doen. Veel energie van gekregen :-)
Helaas was ik er zelf niet bij. Mijn lichaam deed weer stom :-( en moest thuis blijven, MAAR bij de volgende playmob ben ik aanwezig!!!!

5 september 2011 Amsterdam, Zuid-as

Forenzen verrast door spelende mensen tijdens ochtendspits op de Zuid-as

Maandagochtend 5 september om 8:30 uur werden forenzen op de Zuid-as in Amsterdam uit hun dagelijkse ritme gehaald door spelende volwassen. Het op tijd halen van de trein werd uitgesteld om mee te doen met knikkeren, hinkelen, hoelahoepen of skippyballen.

Juist op de Zuid-as lijken mensen veel haast te hebben en weinig oog voor elkaar. Dat was deze ochtend even anders. Een groep volwassenen besloot tijdens de ochtendspits buiten te spelen. Voorbijgangers werden verrast door mannen in pak die met elkaar gingen knikkeren, een hoelahoepende zakenvrouw, werkoverleg op skippyballen. Dames legden hun tassen aan de kant om te hinkelen, volwassen mannen speelden met autootjes. Het speelkwartiertje eindigde toen een vrouw in grijs mantelpak met haar ogen dicht luid 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 – wie niet weg is is gezien!” riep. Waarna de groep uiteen stoof om zich te verstoppen. Slechts uit enkele overblijfselen kon worden opgemaakt wat vlak daarvoor had plaatsgevonden: wat verloren autootjes, een hoelahoep in de boom, skippyballen en overal de gestoepkrijte tekst: Never stop playing.

De spelende volwassenen waren onderdeel van de ‘playmob’ (een flashmob van spelende mensen). De playmob was een initiatief van Bureau Play. Op Twitter en Facebook werd een oproep gedaan om mee te doen. Al snel verspreidde de oproep zich als een lopend vuurtje via de social mediakanalen.

Bureau Play wil mensen prikkelen om meer te spelen. Marieke van Dam, eigenaar van Bureau Play, legt uit: “In ons drukke leven geven we vaak geen prioriteit aan spelen. Terwijl dat, naast ontzettend leuk, volgens mij heel erg belangrijk is. Ook voor volwassenen, of zelfs juist voor volwassenen. In een leven dat wordt geregeerd door werk en sociale verplichtingen is het belangrijk om tijd vrij te maken om te spelen. Spelen is ontzettend gezond voor je en ook nog eens super leuk. Uit onderzoeken blijkt dat je gelukkiger, flexibeler, creatiever en zelfs slimmer wordt van spelen. En ook in de zakenwereld is het een belangrijke basisvoorwaarde voor innovatie en ontwikkeling. Meer spelen is dus zeker de moeite waard om ruimte voor te maken. En bovendien heerlijk om te doen!’

De deelnemers van de playmob waren na afloop zo enthousiast dat ze ter plekke besloten dit vaker te gaan doen. De naam playmob stond vanochtend nog voor een flashmob met spelende mensen maar is inmiddels door de deelnemers omgedoopt tot The Playmob (de speelmaffia). De Facebookgroep die werd gebruikt om dit te organiseren, wordt vanaf nu gebruikt door de leden om vaker speelevenementen te organiseren. Wanna join The Playmob? Meld je aan op Facebook bij de groep The PLAYmob http://www.facebook.com/groups/250064895013841/

Author: Ankeloves

Onderzoeker, Ondernemend, Onzeker, Ondeugend, Ontdekkend, Ontmoeten, Blij-erd en Opzoek naar mijn droom! ♥♥♥

Leave a Reply

Required fields are marked *.